Wassen door de jaren heen Waspoeder bestaat al langer dan  een eeuw. In de beginjaren van de vorige eeuw introduceerde de Duitse chemicus Fritz Henkel het eerste pakje Persilpoeder, ”Het eenige zelfwerkende waschmiddel”. Tegenwoordig verdrinkt de consument in de verschillende soorten, door het grote aanbod van diverse fabrikanten.
Maandag wasdag is allang verleden tijd, blijkt uit een onderzoek van Persil. Gemiddeld draait een huishouden vijf wassen per week.
Dat is 17 kilo wasmiddel per persoon per jaar, goed voor zo’n 300 miljoen euro.
De Hollandse properheid is in het wasgedrag nog springlevend.

De Nederlandse consument wast veel, sorteert heel erg graag en gebruikt daarvoor veel verschillende producten.
Maar hoe komt dat? Speelt de branche in op de vraag naar meer wasmiddelsoorten, of zorgt het diverse aanbod juist voor een grotere sorteerdrang?

De waarheid zal ergens in het midden liggen. Enerzijds is tijd schaars, en zou de gemiddelde Nederlander dus minder uren aan zijn was te besteden hebben dan vroeger. Maar de wasberg wordt daarentegen groter en de Nederlander sorteert zich suf.

Lekker geurtje

Nederlanders wassen meer dan Duitsers, die hun wasmanden drie keer per week legen en anders dan Amerikanen, die vaker van kleding wisselen en doorgaans wasjes draaien van een halfuur. Nederlanders wassen zelfs het meest van alle Europeanen.
In tegenstelling tot andere Europeanen wast de Nederlander kleding niet alleen omdat het vuil is, maar juist ook om kleding lekker fris te laten ruiken.

Ook hebben Nederlanders veel zorg voor hun kleding
Ze willen dat hun kleding zorgvuldig gewassen wordt, met behoud van kwaliteit.
Zorg voor kleding straalt in Nederland tegelijkertijd zorg voor het gezin uit.
De vuile was hangen we nog steeds niet graag buiten.
En ja, Nederlanders houden van fris. 
Een typisch op het Nederlandse publiek toegesneden product is een wasmiddel dat huidvriendelijk is, maar toch een lekker geurtje heeft. Eén op de drie Nederlanders heeft namelijk een gevoelige huid.”
Er is voldoende keuze in wasmiddelen van vloeibaar tot poeder en van tabs/pods tot vlekkengels.

  jan     11-09-2015 15:06     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

View My Stats